Giraffen! :D



                                     Giraffen! 

- Vid födseln är giraffkalvarna omkring 180 centimeter höga och väger 45–70 kilo.
- Giraffens tunga är tydligt lång och muskulös. Den kan bli 45 centimeter lång och används av giraffen för att gripa föremål. Med tungan kan den till exempel nå blad utan att skadas alltför mycket av grenarnas taggar.

Levnadsområde
- Giraffen förekommer på afrikanska savanner söder om Sahara. I andra områden blev djuret tidigt utrotat. Bestånden gäller idag inte som hotade men några underarter är ganska sällsynta. I Nildalen försvann girafferna redan i antiken och i Marockos och Algeriets kustområden fanns vid slutet av 700-talet inga giraffer kvar. I många andra områden har girafferna försvunnit under 1900-talet.

De främre benen är längre än bakbenen. Giraffer går därför i passgång och kan på detta sätt nå en mycket hög hastighet och är på korta distanser snabbare än en tävlingshäst. På långa sträckor når den vanligen 16 km/h, den högsta hastigheten på kort distans registrerades med 56 km/h. Giraffen har däremot svårt att gå på våtmark. De undviker därför dessa områden och har ingen möjlighet att ta sig över floder.

Giraffen har mörka fläckar på den ljusbruna pälsen. Beroende på underart varierar form och färg hos dessa fläckar. Djurets undersida är ljus och bär inga fläckar. På huvudet hos bägge könen sitter två tappformiga horn. I sällsynta fall växer ytterligare ett hornpar bakom dessa horn. Några giraffer har en knöl mellan ögonen som är likadant uppbyggd som hornen.

  hihi



Kommer skriva mera sen..
Jag kanske skriver om något annat djur lite småfakta också.. :D
Och så skriver jag något om mig med. ;)
Ses


Kommentarer
Postat av: Fia

Du hadde ju nått att skriva om iallafall;).

2010-12-29 @ 16:27:56
URL: http://FindusFriends.blog.se
Postat av: Giraffen

Haha, det finns mera.

2010-12-29 @ 19:07:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0